Tanácsadás Családi Vállalkozások és Vállalatok számára

Családi Alkotmány

A Családi Alkotmány a családi vállalkozások olyan alapdokumentuma, amelyen keresztül könnyen megközelíthetők és megoldhatók a vállalkozás és a család életében bekövetkező problémák.

Család és vállalat

Két közösség, amely egy családi vállalkozás vagy vállalkozó család életében közös metszetet alkot. Ezen közös metszet egyedi és sajátos kérdések sokaságának érzékeny kezelését igényli, amelyet egyetlen hagyományos szakma képviselője – családi vagy céges jogász, adótanácsadó, könyvelő, könyvvizsgáló, pszichológus – sem tud egyedül, önállóan kezelni és megoldani.

Tanácsadás

Családi vállalati tanácsadás

A családi vállalatokkal kapcsolatos tanácsadási szolgáltatásaink önálló szakterületként jelennek meg.

A leghíresebb nemzetközi műhelyekben képezzük szakembereinket, tudatosan keressük az inspiráló, gyakorlatban is működőképes hazai és nemzetközi megoldásokat – folyamatos együttműködésben állunk valamennyi hagyományos szakma képviselőivel.

Egyedi megoldásokra, tudásmegosztásra, állandó képzési tevékenységre törekszünk, és állandó elszántságot mutatunk a közös fejlődés, változás, együttműködés iránt.

Azokat a helyzeteket szeretjük, ahol a mások számára kezelhetetlen komplexitást le tudjuk győzni, egyszerűvé és érthetővé tudjuk formálni, világos cselekvési tervvé alakítani és az ügyféllel közösen végrehajtani.

Szakértőink

dr. Szabó Levente

ügyvéd, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja, coach.

A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett MBA fokozatot pénzügyi szakirányon. A Potsdami Egyetemen német jogot hallgatott.

2003-ban alapítója és 2014-ig vezetője volt egy elsősorban német, osztrák és svájci közép- és nagyvállalatok, köztük számos családi vállalat közép-európai terjeszkedését támogató régiós ügyvédi irodának, így széleskörű nemzetközi gyakorlati tapasztalata van családi vállalatokkal való közös munkában.

A KLART Legal Ügyvédi Társulás alapítója. Coach képesítését és tapasztalatát a vállalatvezetői munkája mellett a családi vállalati tanácsadás során is hasznosítja.

dr. Ránky Anna

képzett családi vállalati tanácsadó, ügyvéd, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

A Közép-Európai Egyetemen szerzett LL.M. fokozatot nemzetközi kereskedelmi jogból (International Business Law).

Londonban, a Society of Trust and Estate Practitioners (STEP) által indított képzésen alapozta meg a családi vállalatokkal kapcsolatos tudását. A STEP egy globális, nemzetközi szakmai szervezet, amely a családok öröklésével és az utódlás tervezésével foglalkozó szakembereket tömöríti.

Ezt követően a Fitzpatrick & Francis Family Business Continuity Foundation amerikai ösztöndíj keretében, a családi vállalatokkal foglalkozó, bostoni székhelyű szakmai szervezet, a Family Firm Institute által indított Family Business Advising (CFBA) képzésen szerezte meg a legmagasabb képesítését első magyar szakemberként.

Kapcsolat

Szabó Dudás Hargita Ügyvédi Iroda

H-1011 Budapest, Corvin tér 10.

Telefon: + 36 1 796 36 30

Fax: + 36 1 796 36 36

E-mail: info@klartlegal.eu